Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت تپسی در اقدامی عجیب، کارهایی را که باید در راستای عمل به دستورالعمل‌های وزارت بهداشت به‌اجبار انجام می‌داد، در قالب یک سرویس که به تازگی راه‌اندازی کرده قرار داده و با زیرکی هزینه آن را هم از مسافر می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اینکه مجموعه‌های خصوصی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند خیلی خوب است و در روزهایی که کرونا از هر منفذی برای خود راهی می‌جوید تا وارد جسم و جان مردم شود، هر شخص یا مجموعه‌ای قدمی برای پیشگیری از این بیماری منحوس بردارد، باید از آن مجموعه سپاسگزار بود ولی این اقدامات به شرطی می‌تواند مطلوب باشد که  از آن بوی «زرنگی» و «منفعت‌طلبی» بلند نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تپسی به‌عنوان یکی از چند مجموعه تسهیل‌کننده حمل‌ونقل مسافر، که باید برای حفظ سلامت مسافر و راننده دستورالعمل‌های بهداشتی را اجرا کند، حالا با زیرکی قصد دارد هزینه اجرای دستورالعمل‌های الزام بهداشتی را هم از مسافر بگیرد به‌این‌ترتیب که تپسی به‌تازگی سرویس جدیدی را با عنوان «سپید» را راه‌اندازی کرده و مدعی شده است ، در خودروهای فعال در این سرویس، فضای بین مسافر و راننده جداشده و سفیران، خودرو را پیش از سوارشدن هر مسافر، ضدعفونی می‌کنند.

این شرکت همچنین ادعا کرده است سفیران سرویس «سپید» به‌صورت مستمر غربالگری می‌شوند تا از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل شود. تپسی برای این کار، ایستگاه‌هایی را در سطح شهر تهران راه‌اندازی کرده و رانندگان موظف هستند دو بار در هفته، برای سنجش تب، به این ایستگاه‌ها مراجعه کنند.

کاری که تپسی باید مدت‌ها قبل انجام می‌داد

برنامه‌ها و خدمات مرتبط با سلامت مردم باید به‌موقع انجام شود تپسی که می‌بایست بسیار زودتر از این‌ها برای سلامت رانندگان و مسافرانش کاری انجام می‌داد با گذشت دو ماه از شروع شیوع کرونا، تازه شروع به انجام خدماتی کرده است که باید از روز نخست آن‌ها را به انجام می‌رساند.

کارهای مهم‌تری که تپسی انجام نداده است!

«اولویت‌بندی» در اقداماتی که نشان‌دهنده توجه به احساس مسئولیت اجتماعی است باید رعایت شود و بدون در نظر گرفتن اولویت‌ها اقدامی صورت نگیرد. حالا تپسی بدون توجه به همه مشکلات رانندگانش که از بیکاری و نداشتن بیمه و کاهش درآمد تا ابتلا به کرونا و ازکارافتادگی را شامل می‌شود، اقدامی تبلیغاتی و البته احتمالاً درآمدزا را انجام داده است اما آن را به‌گونه‌ای جلوه می‌دهد که نشان دهد به فکر سلامت مسافران و رانندگانش بوده است.

هزینه پیشگیری از کرونا از جیب مسافرها

اساساً برابر دستورالعمل صادره از وزارت بهداشت فاصله‌گذاری هوشمند و ضدعفونی خودرو و غربالگری جزو وظایف فعالان حوزه حمل‌ونقل مسافر درون‌شهری و برون‌شهری است و این خدمات نمی‌تواند در ازای دریافت وجه و در قالب یک سرویس فوق العاده انجام شود، درحالی‌که در اپلیکیشن تپسی در گوشی‌های همراه، به‌وضوح، برای یک مسیر مشخص، یک سرویس عادی و یک سرویس سپید، با دو قیمت مختلف قیمت‌گذاری شده است.

فاصله‌اندازی تپسی  در عدالت اجتماعی

تپسی با راه‌اندازی سرویس عجیب‌وغریب «سپید» عملاً «فاصله‌گذاری اجتماعی» را به « فاصله‌اندازی در عدالت اجتماعی» مبدل کرده و با زبان بی‌زبانی می‌خواهد ثابت کند کسی که پول اضافی نداشته باشد نمی‌تواند از خدمات حفظ سلامت استفاده کند که این مغایر با تمام اصول فرهنگی و اجتماعی کشور ماست.

هرچه  سریع‌تر وزارت بهداشت و سازمان‌های نظارتی باید این سؤال را از تپسی بپرسند که: با توجه به اضطرار پیش‌آمده در شرایط فعلی در مورد لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ، چرا فقط در خودروهایی که سرویس سپید این شرکت را با دریافت هزینه بیشتر ارائه می‌دهند غربالگری و فاصله‌گذاری و ضدعفونی الزامی شده و به کار بسته می‌شود؟

انتهای پیام/4145

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا اسنپ و تپسی تپسی پیشگیری از شیوع کرونا راه اندازی یک سرویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۹۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)

به گزارش همشهری آنلاین، این عوامل شامل شرایطی می‌شوند که در آنها افراد به دنیا می‌آیند، رشد می‌کنند، کار می‌کنند، زندگی می‌کنند، و پیر می‌شوند و نیز مجموعه گسترده‌تر از نیروها و نظام‌ها که شرایط زندگی روزمره را شکل می‌دهند. این نیروها و نظام‌ها شامل سیاست‌ها و نظام‌های اقتصادی، برنامه‌های توسعه، هنجارهای اجتماعی، سیاست‌های اجتماعی و نظام‌های سیاسی می‌شوند.

این عوامل تأثیر مهمی بر نابرابری‌های بهداشتی دارند - یعنی تفاوت‌های ناعادلانه و قابل پرهیز در وضعیت سلامت که در داخل و در میان کشورها دیده می‌شوند. در کشورها همه سطوح درآمد، سلامت و بیماری از یک شیب اجتماعی پیروی می‌کنند: هر چه موقعیت اجتماعی-اقتصادی افراد پایین‌تر باشد، وضعیت سلامت آنها بدتر است.

فهرست زیر نمونه‌هایی از عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت را ارائه می‌کند که می‌توانند بر عدالت سلامت به صورت مثبت یا منفی تأثیر بگذارند:

درآمد و حمایت اجتماعی تحصیلات بیکاری و عدم امنیت شغلی شرایط زندگی کاری ناامنی غذایی مسکن، امکانات اولیه و محیط‌زیست رشد اولیه دوران کودکی شمول اجتماعی و عدم تبعیض تعارض ساختاری دسترسی به خدمات بهداشتی مقرون‌به‌صرفه باکیفیت مناسب.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت یا SDH می‌توانند در تأثیرگذاری بر سلامت حتی مهم‌تر از مراقبت‌های بهداشتی یا انتخاب سبک زندگی در تأثیرگذاری بر سلامت باشند. به عنوان مثال، مطالعات متعدد نشان می‌دهد که SDH مسئول بیش از ۳۰ تا ۵۵ درصد از پیامدهای سلامتی است. علاوه بر این، برآوردها نشان می‌دهد که سهم بخش‌های خارج از سلامت در پیامدهای سلامت جمعیت از سهم بخش سلامت بیشتر است.

پرداختن مناسب به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت (SDH) برای بهبود سلامت و کاهش نابرابری‌های درازمدت در سلامت، که مستلزم اقدام همه بخش‌ها و جامعه مدنی است، اساسی است.

منبع: وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت

کد خبر 849816 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله مفاهیم پزشکی پزشکی

دیگر خبرها

  • سراب سفره کوه سلسله
  • تدوین دستورالعمل اجرای صحیح طرح نور در دادستانی کل کشور
  • دادستان کل کشور: دستورالعمل دادستانی درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود
  • برخورد با جرایم سازمان‌یافته در حوزه عفاف و حجاب/ دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود
  • احداث سرویس بهداشتی در پارک حجاج تبریز
  • احداث سرویس بهداشتی پارک حجاج تبریز
  • خزعلی: تصمیم ورود بانوان به ورزشگاه‌ها با نظام بود | ممنوعیت جدید در راه؟
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است